YouTube schimbă modul de afișare a mai multor videoclipuri

0
16

YouTube va începe să eticheteze videoclipuri de știri produse cu ajutorul fondurilor guvernamentale sau publice, în efortul de a spori transparența și încrederea site-ului. Platforma a avut probleme recente cu imaginea, fiind acuzată de propagandă și manipulare media online.

Guvernul începe finanțarea videoclipurilor de pe platforma YouTube.

Începând de vineri, toate videoclipurile de la broadcasteri care primesc un nivel de finanțare din partea guvernului vor fi etichetate cu notificări ce apar direct sub videoclip, dar mai sus de titlu, conform unui anunț făcut de YouTube. Această caracteristică va fi inițial vizibilă pentru utilizatorii din Statele Unite.

Știrile reprezintă o verticalizare importantă și în creștere pentru noi. De altfel, dorim să fim siguri că vom reuși, ajutând la creșterea acestora și sprijinirea editorilor de știri de pe platforma YouTube într-un mod responsabil. Această lucrare urmează o serie de schimbări pe care le-am facut în anul 2017 la un conținut autoritar de știri mai bun. Se arată în anunț

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu toți utilizatorii sunt de acord cu această decizie.

YouTube a fost criticat în trecut pentru răspândirea dezinformării și propagandei prin intermediul videoclipurilor postate pe site-ul său. Anul trecut, de exemplu, Biroul Directorului de Informații Naționale a lansat un raport care arată că videoclipurile postate de statul rus prin sponsorizarea mai multor broadcasteri a primit milioane de opinii pe platformă. Noua politică are rolul de a reduce aceste tipuri de acțiuni, dar se va aplica și creatorilor de conținunt finanțați de guvernul Statelor Unite, cum ar fi PBS care s-a declarat nemulțumit de decizie.

PBS și posturile sale membre primesc un procent mic de finanțare de la guvernul federal; majoritatea finanțării provine din donații private. Mai important, PBS este o corporație independentă, privată, non-profit, nu un broadcaster de stat. Etichetarea propusă de YouTube ar putea implica în mod greșit faptul că guvernul are o influență asupra conținutului PBS, care este interzis prin statut. A declarat PBS pentru Los Angeles Times