NoutatiSecuritate

YouTube va adăuga informații Wiki la videoclipuri cu conspirații

YouTube va adăuga informații de pe Wikipedia la videoclipuri despre conspirații

YouTube va adăuga informații de la Wikipedia la filme despre teoriile conspirației populare pentru a oferi puncte de vedere alternative în subiecte controversate, a afirmat astăzi directorul executiv al acesteia. CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a declarat că aceste cutii de text, pe care compania le numește „indicații de informare”, vor începe să apară în videoclipurile legate de conspirații în următoarele două săptămâni.

YouTube va adăuga surse Wikipedia și la conspirațiile despre aselenizare și cele de tip ”chemtrail”

Wojcicki, care a vorbit marți seara la un juriu de la Southwest Interactive Festival din Austin, a arătat exemple de indicii de informare despre videoclipuri despre aterizarea pe lună și despre conspirațiile ”chemtrail”. „Atunci când există videoclipuri care se concentrează pe ceva ce este o conspirație – și folosim o listă de conspirații de pe internet bine cunoscute de pe Wikipedia – atunci vom arăta o unitate de informații de la Wikipedia care arată că aici sunt informații despre anumite evenimente, „A spus Wojcicki.

Mișcarea vine după un an în care YouTube a fost piratat pentru găzduirea de conținut extremist și a acordat o mai mare atenție la acesta prin recomandări algoritmice pe care criticii spun că sunt proiectate pentru a împinge telespectatorii la extreme.

Nu se știe încă toată lista de conspirații la care vor exista explicații, însă aceasta se va mări în timp

Indiciile de informații pe care Wojcicki le-a demonstrat au apărut direct sub videoclip sub forma unui scurt text, cu un link către Wikipedia pentru mai multe informații. Wikipedia – o enciclopedie cu publicitate scrisă de voluntari – este o sursă imperfectă de informație, pentru care, pentru majoritatea elevilor este interzis să le citeze în lucrări. Dar, în general, oferă o abordare mai empirică și mai neutră înțelegerii conspirațiilor decât cele mai senzaționale de videoclipuri care apar pe YouTube.

Wojcicki nu a precizat numărul de conspirații pe lista inițială a companiei, dar a sugerat că se va extinde în timp. „Ceea ce îmi place despre această unitate este că este de fapt destul de extensibilă”, a spus ea. Compania ar putea să arate surse alternative de informații alternative în cadrul unor elemente controversate în viitor, a spus ea.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close